Billeder fra Spanien

Som bekendt er jeg jo inkarneret Real Madrid fan, og i forbindelse med min vellykkede svendeprøve, gav mine forældre mig en rejse sammen med dem til Spanien for at se en hjemmekamp med Real Madrid. En fantastisk gave! På det tidspunkt havde jeg aldrig været nede og se dem spille live før, så det var stort. Turen var planlagt med afgang i Marts 2010 og var et weekend ophold fra fredag til mandag, hvor vi fløj derned og boede på et hotel i centrum af Madrid.


Kampen skulle spilles lørdag aften, så vi havde både en dag før og efter i Madrid. På trods af flere rejser til Spanien tidligere, havde hverken mig eller mine forældre været i Madrid før, så det var rigtig spændende at udforske byen. Vi startede selvfølgelig med at udforske byen lidt på gåben ned igennem gaderne og se på de forskellige pladser og butikker. Vejret var forholdsvis godt og tørt, og temperaturen var vel omkring de 16 - 18 grader, så det var også helt okay. Vi tog en sightseeing tour i bus som kørte rundt omkring i Madrid, hvor vi kunne se en masse flotte bygninger og monumenter. Der var ikke tag på 1. salen i bussen, så vi havde et godt udsyn til alt deroppe fra. Den kørte vel rundt i halvanden time eller deromkring, så vi fik set en hel del.


I løbet af dagen hvor vi havde gået rundt, kiggede vi naturligvis også på spisesteder med mere, så vi kunne prøve nogle interessante steder, når vi skulle spise om aftenen. Maden er ikke rigtig som man kender det herhjemme. Sådan er det jo sjældent i udlandet, men det var ganske fint og smagte ganske godt.


I løbet af lørdagen havde jeg naturligvis også et ønske om at komme ind i Real Madrids officielle butik, da jeg gerne ville have en souvenir med hjem. Butikken lå ikke mere end et par hundrede meter fra vores hotel. Der ligger også en ude ved deres stadion, men vi handlede i den i centrum, da vi havde iden til det. Normalt køber jeg Real Madrid trøjer hjemme i Danmark, men jeg havde ikke den nyeste fra sæsonen 2010, så jeg købte en hjemmebanetrøje i butikken, så jeg kunne tage den med hjem og også have på til kampen om aftenen selvfølgelig.


Billeder fra Spanien

Da vi skulle af sted til Santiago Bernabeu, tog vi metroen. Den er rimelig veludbygget i Madrid og er en hurtig, billig og nem transportmulighed. Vi havde om dagen undersøgt det nærmere, hvordan og hvorledes for at være sikker på at vi kom frem til det rigtige sted og så videre. Det var dog ikke det helt store projekt at regne det ud, da der ligger en metro station ved Santiago Bernabeu, som sjovt nok hedder Santiago Bernabeu. Kampen vi skulle se stod mellem Real Madrid og Sporting Gijon fra La Liga (BBVA). Det var utroligt at komme ind på stadion og sidde på ret gode pladser tæt på banen, og så se hvordan folk langsomt begyndte at fylde stadion op. Det er kæmpe og det er utrolig smukt. Især når det er fyldt op med tilskuere. Der var rigtig god stemning, og det var en fornøjelse at se spillere varme op og se kampen, hvor vi fik taget nogle gode billeder af spillerne og rammen for det hele. Samtidig endte kampen 3 - 1 til Real Madrid, så det var fantastisk! Det ville have været lidt sørgeligt at skulle tage hjem igen med et nederlag i bagagen. Det skal lige siges, at når man skal hjem fra Santiago Bernabeu efter en kamp, bør man overveje om man vil tage metroen hjem igen. Der er ca. 60.000 mennesker som skal med metroen på samme tid, så der er ufattelig lange køer. Derfor resulterede det også i, at vi tog en taxa hjem til hotellet.


Grunden til turen var jo min kærlighed til Real Madrid, og derfor vendte vi også tilbage til Estadio Santiago Bernabeu om søndagen for en rundtur inde på stadion. Der var en kæmpe kø, men trods det valgte vi at gennemføre det, og det er jeg glad for. Det kan virkelig anbefales at tage den rundtur, da man ikke bliver sparet nogle detaljer, og man får adgang til rigtig mange steder og områder, hvor man normalt aldrig har adgang til. Og du må tage billeder! Man får dog ikke adgang til spillernes omklædningsrum, da det er meget helligt, men man får adgang til modstandernes omklædningsrum og badefaciliteter, hvilket må siges at de er vældig moderne og luksuriøse. Der er et museum på stadionet, som man også kommer igennem ved rundturen, hvor man kan se samtlige pokaler der er vundet og læse om Real Madrids historie og se spillerne gennem tiderne. Til Billeder fra Spanien sidst slutter man af med at gå igennem Real Madrid shoppen, hvor man kan handle, hvis man skulle have lyst. Vi havde jo allerede købt en trøje i deres anden butik om lørdagen, så vi købte ikke flere ting


Generelt en helt fantastisk tur, som jeg helt klart vil gentage igen en dag. Det er noget jeg sagtens kan klare at opleve igen. Og kampene bliver jo aldrig kedelige. Ellers var det op tidligt mandag morgen, og så hjem med flyveren igen til Danmark.